10.)Méteres kalács Timi nyuszitól
Hozzávalók:
Sárga tésztához:
-4 tojás fehérje
-4 ek.cukor, ezt felverjük kemény habbá
-4 tojás sárgája
-1/2 cs. sütőpor
-4 ek. rétesliszt
Barna tésztához:
-4 tojás fehérje
-4 ek.cukor, ezt felverjük kemény habbá
-4 tojás sárgája
-1/2 cs. sütőpor
-3 ek. rétesliszt
-1 ek. kakópor
Krémhez:
-2 dl tejben
-1 cs. puncs pudingpor
-1 cs. vaníliás cukor
-15 dkg margarin
-15 dkg porcukor
Elkészítése:
A 4 tojás fehérjét kemény habbá verjük a cukorral, ovatosan hozzáadjuk a tojássárgáját, a sütőpor és a lisztet. A masszát őzgerinc sütőformába önjük és előmelegített sütőben készre sütjük. Ugyan így járunk el a barna tészta készítésénél is, csak ebben az esetben kakót is teszünk bele. Krémhez a tejben felfőzzük a puncs pudingport a vaníliás cukorral. Hagyjuk kihűlni. A margarint a porcukorral habosra keverjük és a két krémet robotgéppel habosra keverjük. A tésztáinkat 2 cm széles szeletekre felvágjuk. Egy sárga, majd barna lapot teszünk egymás mellé sorba , a két lap közé krémet teszünk, így folytatjuk , amíg a tésztánk tart. 2 egyforma nagyságú rudat célszerű készíteni. a tetejére csokimázt is tehetünk, vagy vanília ízű pudinggal is leönthetjük.