Finom ízek varázsa

Sütemények és ételreceptek saját gyűjteménye

Székely káposzta

szekelykaposzta_ahogy_anyukam_kesziti_4.jpg

Hozzávalók:

-70 dkg sertéscomb vagy -lapocka

-15 dkg szárazpaprikás kolbász, vagy főzőkolbász

-10 dkg kenyérszalonna

-1 közepes fej vöröshagyma

-3 ek. olaj

-1 tk. őrölt pirospaprika

-só

-1 kk. őrölt bors

-2 gerezd fokhagyma

-2 babérlevél

-1 zöldpaprika

-1 paradicsom

-1 kg savanyú káposzta

Elkészítés:

A húst megtisztítjuk, és 1x1 centis kockákra vágjuk. A kolbászt felkarikázzuk, a szalonnát felcsíkozzuk. A megtisztított hagymát felaprítjuk, és a hússal, szalonnával és a kolbásszal együtt az olajon fehéredésig sütjük. Pirospaprikával meghintjük, elkeverjük, és egy kevés vizet öntünk rá. Megsózzuk, borssal, zúzott fokhagymával, babérlevéllel ízesítjük, és a kicsumázott, nagyon apró kockákra vágott paprikát és a paradicsomot  hozzáadjuk. Kis lángon, lefedve körülbelül 45 perc alatt félpuhára pároljuk, közben, ha zsírjára sül, mindig egy kevés vizet öntünk alá. A káposztát,  vízzel kimossuk és kinyomkodjuk. Ezután szálait, mert általában túl hosszúak, egy-két vágással rövidebbre aprítjuk. A félkész pörköltbe keverjük, és annyi vizet öntünk rá, amennyi éppen ellepi. Továbbra is kis lángon, lefedve még körülbelül 50 percig pároljuk. Közben elfövő levét vízzel pótoljuk. Akkor jó, ha a hús és a káposzta egyszerre puhul meg. Tejföllel kínáljuk.

szekelykaposzta_ahogy_anyukam_kesziti_5.jpg

magyar_motivum.gif



Weblap látogatottság számláló:

Mai: 104
Tegnapi: 146
Heti: 888
Havi: 3 740
Össz.: 2 127 915

Látogatottság növelés
Oldal: 11.)Székely káposzta
Finom ízek varázsa - © 2008 - 2024 - ki-suti.hupont.hu

A HuPont.hu ingyen weboldal szerkesztő mindig ingyenes. A weboldal itt: Ingyen weboldal

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »