1.)Mézes diós krémes
Hozzávalók
Tésztához:
-1 egész tojás
-2 tojássárgája
-20 dkg cukor
-3 ek. méz
-40 dkg liszt
-1 tk. szódabikarbóna
-10 dkg margarin
Krémhez:
-4 ek. liszt
-4 ek. cukor
-1 cs. vaníliás cukor
-12 dkg darált dió
-0,5 l tej
-20 dkg margarin
-15 dkg porcukor
Elkészítés:
A tésztához a tojást és a 2 tojássárgáját a cukorral habosra keverjük. Ehhez adjuk a mézet, a margarint, majd pedig a lisztet és a szódabikarbónát. 3 részre osztjuk, és sütőpapíron vékonyra nyújtjuk. A tepsi hátoldalán sütjük laponként kb. 5-6 percig. A töltelékhez a tejből, a lisztből, 4 ek. cukorból, a vaníliás cukorból és a dióból sűrű krémet főzünk, majd lehűltjük. A porcukrot habosra keverjük a margarinnal, majd a kihűlt krémhez keverjük. Össze állítjuk a süteményt, és porcukorral hintjük. Most készítettem először ezt a krémest , azonnal mindenki kedvence lett... ezentúl gyakori vendége lesz a konyhámnak. Próbáld ki, megéri. Nagyon gyorsan elkészülsz vele, néhány óra alatt megpuhul és kiadós..! A lapokat a krém alatt akár vékonyan lekvárral is meg lehet kenni.