8.)Kinder bueno Timi nyuszitól
Hozzávalók
Tésztához:
-6 db tojásfehérje
-6 ek. kristálycukor
-1 ek. étolaj
- 2 ek. liszt
-2 ek. zsemlemorzsa
-1/ 2 csomag sütőpor
-15 dkg vágott dió
-1/2 üveg mogyorókrém
-háztartási keksz
Krémhez:
-1/ 2 liter tej
-6 db tojássárgája
-25 dkg cukor
-1 cs. vaníliás puding
-3 ek. liszt
-10 dkg csokoládé
-25 dkg margarin
-2 dl tejszín
Elkészítése:
A tészta elkészítése:
A 6 db tojásfehérjét a cukorral felverjük. Hozzáadjuk az étolajat, a sütőporos lisztet és zsemlemorzsát. Tepsiben( kb. 32 * 24 cm ) sütőpapírra tesszük a masszát, megszórjuk a vágott dióval, majd 180 fokon kb. 15 perc alatt megsütjük. A meleg tésztát megkenjük mogyorókrémmel.
A krém elkészítése : a tojássárgáját, a pudingport, a lisztet a fél literből egy kevés tejjel simára keverjük. A többi tejet a cukorral felforraljuk, a tojássárgás masszához öntjük és folyamatos keverés mellett besűrítjük. A kapott krémet elfelezzük.
A krém egyik felébe belekeverjük a megolvasztott csokoládét. Kihűtjük. A margarint két részre osztjuk és gépi habverővel belekeverjük a sárga és a csokis krémbe.
Összeállítás : A mogyorókrémmel megkent tésztára rákenjük a sárga krémet, erre tejbe mártogatott háztartási kekszet teszünk egy sorba. Fontos, csak mártsuk a tejbe, ne áztassuk át a kekeszet a tejjel. Enne a tetejére egyenletesen kenjük a csokis krémet, a tetejére a 3 - 4 dl tejszínből vert kemény habot tesszük. Ha valaki nem szeretné olyan édesre készíteni, az kevesebb cukorral is készítheti. A mogyorókrémet könnyebb a tésztára rákenni, ha előtte mikróba egy kicsit megolvasztjuk,