27.)Eperhabos szelet
Hozzávalók:
Tésztához:
-2 tojás
-8 dkg cukor
-10 dkg liszt
-1 tk. sütőpor
-2 ek. olaj
-3 ek. víz
Krémhez:
-2,5 dl habtejszín
-1 cs. vníliás cukor
-8 dkg porcukor
-1 tasak habfixáló
-25 dkg eper
Máz:
-10 dkg fehércsoki
Díszítés:
-1 dl habtejszín
-eper
-4 dkg csoki
-cukor gyöngy
Elkészítés:
A tojássaárgájával keverjük habosra a tészta hozzávalóit, legvégül a tojásfehérje keményre vart habját adjuk hozzá. Sütőpapírral bélelt 10x30 cm-es sütőfotmában , előmelegített sütőben süssük meg. Ha nincs ekkora méretünk, használhatunk mást, így utána méretre kell vágni a tésztát.
A tejszínt verjük fel a cukrokkal és a habfixálóval, majd forgassuk bele a lepürésített epret. Őzgerincformát béleljünk ki folpackkal, simítsuk bele a krémet és fedjük le tésztával. Óvatosan nyomkodjuk le, borítsuk be a folpack kilógó széleive, és tegyük a hútőbe minimum 3 órára.
Borítsuk kia tésztánkat, vegyük le a folpackotróla. A fehércsokit gőz felett, kevés étolajjal olvasszuk fel és vonjuk be vele a habot. Hagyjuk dermedni. A felvert tejszínhabot tegyük nyomózsákba és mintázzuk a süteményünk tetejét.
Egyszerű és mutatós sütemény. Próbáljátok ki!