Finom ízek varázsa

Sütemények és ételreceptek saját gyűjteménye

27.)Eperhabos szelet

eperhabos_szelet_6.jpg


Hozzávalók:

Tésztához:

-2 tojás

-8 dkg cukor

-10 dkg liszt

-1 tk. sütőpor

-2 ek. olaj

-3 ek. víz

Krémhez:

-2,5 dl habtejszín

-1 cs. vníliás cukor

-8 dkg porcukor

-1 tasak habfixáló

-25 dkg eper

Máz:

-10 dkg fehércsoki

Díszítés:

-1 dl habtejszín

-eper

-4 dkg csoki

-cukor gyöngy

Elkészítés:

A tojássaárgájával keverjük habosra a tészta hozzávalóit, legvégül a tojásfehérje keményre vart habját adjuk hozzá. Sütőpapírral bélelt 10x30 cm-es sütőfotmában , előmelegített sütőben süssük meg. Ha nincs ekkora méretünk, használhatunk mást, így utána méretre kell vágni a tésztát.

A tejszínt verjük fel a cukrokkal és a habfixálóval, majd forgassuk bele a lepürésített epret. Őzgerincformát béleljünk ki folpackkal, simítsuk bele a krémet és fedjük le tésztával. Óvatosan nyomkodjuk le, borítsuk be a folpack kilógó széleive, és tegyük a hútőbe minimum 3 órára.

Borítsuk kia  tésztánkat, vegyük le a folpackotróla. A fehércsokit gőz felett, kevés étolajjal olvasszuk fel és vonjuk be vele a habot. Hagyjuk dermedni. A felvert tejszínhabot tegyük nyomózsákba és mintázzuk a süteményünk tetejét.

Egyszerű és mutatós sütemény. Próbáljátok ki!

eperhabos_szelet_1.jpg

eperhabos_szelet_2.jpg

eperhabos_szelet_3.jpg

eperhabos_szelet_5.jpg

magyar_motivum.gif



Weblap látogatottság számláló:

Mai: 209
Tegnapi: 142
Heti: 351
Havi: 3 645
Össz.: 2 090 592

Látogatottság növelés
Oldal: 27.)Eperhabos szelet
Finom ízek varázsa - © 2008 - 2024 - ki-suti.hupont.hu

A HuPont.hu ingyen weboldal szerkesztő mindig ingyenes. A weboldal itt: Ingyen weboldal

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »