Finom ízek varázsa

Sütemények és ételreceptek saját gyűjteménye


Krumplis kenyér házilag

krumlis_kenyer_keszitese_13.jpg

Hozzávalók

Tésztához:

-1 kg liszt

-5 dkg élesztő

-2 dl víz

-1 ek. só

-4 db közepes főtt burgonya


Elkészítés:

Ugyan az, mint a szezámmagos bucinál. Az élesztőt a vízben, kis cukorral felfuttatjuk.  A liszben elkeverjük a sót, bele reszeljük a főtt burgonyát, hozzáadjuk az élesztőt. Lehet géppel és kézzel is dagasztani. Én kézzel szoktam, legalább 10 percig dagasszuk, hogy igazán jó tésztát kapjunk. Ha ezzel megvagyunk, nedves konyharuhával takarjuk le, hagyjuk kelni. 2 óra elteltével gyúrjuk át a tésztánkat, majd kelesszük ismét. Én összesen 3-4 órát szoktam kelleszteni és utána formázom és sütöm, de lehet akár egy egész éjszakát állni hagyni.Megformázuk a kenyeret tetszés szerinti alakúra, sütőpapírral bélelt tepsibe, sütőlapra helyezzük. 40-45 perc alatt 220 fokos előmelegített sütőben készre sütjük. 1 kg lisztből 2 db a képen látható kenyér készíthető el.

krumlis_kenyer_keszitese_2.jpg

krumlis_kenyer_keszitese_5.jpg

magyar_motivum.gif





Weblap látogatottság számláló:

Mai: 113
Tegnapi: 163
Heti: 276
Havi: 584
Össz.: 2 129 885

Látogatottság növelés
Oldal: 4.)Krumplis kenyér házilag
Finom ízek varázsa - © 2008 - 2024 - ki-suti.hupont.hu

A HuPont.hu ingyen weboldal szerkesztő mindig ingyenes. A weboldal itt: Ingyen weboldal

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »