34.)Tejszínes túrótorta
Hozzávalók:
Tésztához:
-3 tojás
-3 ek. cukor
-3 ek. liszt
-3 ek. meleg víz
-1 ek. kakaópor
-1/2 cs. sütőpor
Krémhez:
-3 dl tej
-1 cs. vaníliás pudingpor
-15 dkg porcukor
-1 cs. vaníliás cukor
-25 dkg tehéntúró
-1 citrom reszelt héja és leve
-1,5 dl tejszín
-1 ek. étkezési zselatin melegvízben feloldva
-2,5 dl habtejszín
-10 dkg porcukor
Díszítés:
-tejszínhab
-citrom
-kakaópor
Elkészítés:
26 cm-es tortaformában megsütjük a szokásos módon a piskótát. A tojássárgáját és fehérjét szétválasszuk. Asárgájával habosra keverjük a cukrot, lisztet, kakaóport, sütőport és a vizet, majd a felvert tojásfehérjét óvatosan hozzákeverjük. Előmelegített sütőben, sütőpapírral bélelt tortaformában készre sütjük a piskótát.
A pudingot a tejjel felfőzzük és kihűtjük. A túrót a vaníliás cukorral, porcukorral összekeverjük, hozzáadjuk a citrom levét és héját, majd avízben oldott zselatint. Robotgéppel összekeverjük a pudinggal. Végül a keményre vert tejszínhabot beleforgatjuka túrós krémbe.
A tortakarikát vissza helyezzük a piskóta köré. A túrós krémet egyenletesen elsimítuk rajta. A 2,5 dl tejszínt kemény habbá verjük és a 3/4 rszét a túrós krémre simítjuk. Tetejére fektetünk egy tortatartó csipkét, a mintázatánál körbe hintjük kakaóporra, majd a csipkét levesszük, így megkapjuk a mintát. A maradék tejszínhabbal díszítjük a tortát. A citromot gerezdekre vágjuk és a torta tetején elhelyezzük tetszés szerint.
Egy igazán finom, kevésbé édes torta. Aki nem szereti az édes, nagyon krémes sütiket, annk is ízleni fog.