48.)Túrótorta II.
Hozzávalók
Tésztához:
3 tojásból vizes piskótát sütünk
- 3 tojás
-3 ek. cukor
-3 ek. liszt
-3 ek. meleg víz
-1 ek kakaó
-1/2 csomag sütőpor
Krémhez:
-3 dl tej
-1 cs. vaníliás puding
-15 dkg vaj
-15 dkg porcukor
-50 dkg tehéntúró
-1 citrom
-1 ek.étkezési zselatin
-2 dl tejszínhab
-2-3 db őszibarack befőtt szeletelve
Díszítés:
-2 dl tejszínhab
-1 cs. habfixáló
-1 citrom
-dekorációs cukor
-csokidara
Elkészítés:
Megsütjük a vizes pisótát 26 cm-es tortaformában. Megvárjuk amíg kihül.
A tejet a pudingporral felfőzzük, majd hagyjuk kihűlni. Közben a vajat a porcukorral habosra keverjük. A kihűlt pudinggal robotgép segítségével habosra keverjük, hozzáadjuk a túrót, a citrom reszelt héját és levét. A zselatint kevés vízben feloldjuk, hozzá keverjük a krémhez, közben a tejszínt verjük kemény habbá és adjuk a krémhez, ettől nagyon finom lágy állagot kapunk. Fektessük a tortalapot vissza a tortaformába, vékonyan kenjük be a krémmel, erre tegyünk sárgabarack szeleteket, a maradék krémmel fedjük be. Símítsuk el a formában és tegyük hűtőbe dermedni. Vegyük le a torta karikát a süteményünkről és díszítsük a tetejét tejszínhabbal, csokidarával, színes cukorkákkal és citrom szeletekkel.