23.)Tavaszi kosár
Hozzávalók:
Tésztához:
-1 cs. hűtött rétes tészta
Krémhez:
-5 dl tej
-1 cs. vaníliás pudingpor
-3 ek. cukor
Díszítéshez:
-1 tábla fehér csoki
-1 tábla étcsoki
-friss eper
Elkészítés:
A rétestészta lapokat ollóval kocka alakúra vágom. Attól függ, milyen nagy a formánk, én negyedeltem. Használhatunk maffinsütőformát, vagy bármilyen olyan hőálló tálat, teás csészét, kompótos tálat..., amit otthon találunk, ezt béleljük ki egyenként a tészta lepedőkkel, ne nyomkodjuk a szélére, mert akkor törik, amikor levesszük róla. M4egkenhetjük kevés étolajjal a lapokat, de nem fontos. Előmelegített sütüben néhány perc alatt készre sütjük. Figyeljünk rá, hamar elkészül. Várjuk meg amíg kihűl.
A tejet felfőzzük a cukorral és a pudingporral. Tehetünk bele kockra vágott eper darabokat. Ezzel félig töltjük a kosarunkat és megvárjuk amíg a krém megdermed. Fehér csokit gőz felett felolvasztjuk, ebből egy kiskanállal halmozunk a kosarak közepére, amibe beleállítunk egy-egy szép epret. Étcsokit olavsztunk gőz felett, ezt rácsorgatjuk a kosarainkra.
Krémnél használhatunk bármilyet, ízlés szerint, akár riccottásat is!