Hozzávalók
Tésztához:
-1 csomag fagyasztott leveles tészta
Töltelékhez:
-25 dkg főtt, füstölt csülök ledarálva
-2 db zsemle
-2 db tojás
-só
-őrölt bors
-reszelt sajt
Elkészítés:
A tésztát kiolvasztjuk és lisztezett gyúródeszkán egyenletes vastagságúra kinyújtjuk. Derelyevágóval nagyobb kocka formára daraboljuk fel a tésztát és a kockák sarkaitól bevágjuk befelé. A tészta közepére halmozzuk a töltelékünket, melyhez a ledarált csülköt összekeverjük tojásokkal, az előre beáztatott zsemlékkel, amikből a vizet jól kinyomkodtuk és ízesítjük. Ízlés szerint akár pici tejszínnel is elkeverhetjük, ettől selymesebb lesz az íze. Sajtal megszórjuk a halmot. A tészta sarkait tojás sárgájával lekenjük és ellenétes irányba, átlósan megfogjuk, kicsit széthúzzuk és ráhajtjuk a töltelékre. Előmelegített sütőben 180-190 C fokon megsütjük. Finom, tartalmas, laktató ételt kapunk.