Kuglóf
Hozzávalók:
-50 dkg liszt
-2,5 dkg élesztő
-1 tojássárgája
-1 cs. vaníliás cukor
-8 dkg cukor
-6 dkg olvasztott margarin
-3 dl langyos tej
-1 citrom reszelt héja
-1 ek. kakaópor
-pici só
Elkészítés:
Az élesztőt, cukrot, a tojássárgát, az olvasztott vajat és a langyos tejet egy tálba tesszük. Alaposan elkeverjük, és hagyjuk 5-10 percet pihenni, hogy az élesztő felfusson. Egy másik edénybe kimérjük a lisztet, a citromhéjat, a vaníliás cukrot, és a csipet sót. Erre öntjük a keveréküket és 5-6 percig dagasszuk. Ha ezzel megvagyunk, vegyük ketté a tésztát. az egyikhez adjuk a kakóport és dagasszuk át vele. Takarjuk le a tésztákat és szobahőmérsékleten kelesszük duplájára. Ha megkelt, a tésztákat sodorjuk rudakká, csavarjuk össze őket és tegyük a kuglófformába, amit előzőleg margarinnal kikentünk és kiliszteztünk. a formában ismét kelesszük duplájára a tésztát, közben a sütőt melegítsük elő. Ha megkelt, tegyük a 180 C-ra előmelegített sütőbe és süssük készre. Várjuk meg amíg kihül a tészta és vegyük ki a formából. Nagyon finom, már langyosan fogyasztható!