32.)Csokis rolád
Hozzávalók:
Tésztához:
-5 tojás
-5 ek. cukor
-5 ek. liszt
-5 ek meleg víz
-1 ek. kakaó
-1 cs. sütőpor
Krémhez:
-2 dl habtejszín
-1 cs. habfixáló
-5 dkg porcukor
-1 ek. kakaópor
-5 dkg olvasztott csoki
Elkészítés:
A tojássárgáját habosra keverjük a cukorral, lisztttel, melegvízzel, kakaóval és a sütőporral. Óvatosan hozzáadjuk a tojásfehérje kemény habját. Előmelegített sütőben, nagy méretű, sütőpapírral bélelt tepsiben megsütjuk. Kivesszük a sütőből 2-3 percet várunk, hogy kicsit hűljön és feltekerjük a piskótánkat a sütőpapírral együtt. Hagyjuk így kihűlni. Ettől meglesz a szép formája.
A krémhez a tejszínt felverjük habbá és a hozzávalókat belekeverjük. Ezzel a krémmel kenjük mega kihűlt piskóta tésztánkat. Ne legyen vastag a krém, mert a feltekerésnél kifolyik. Feltekerjük a roládunkat és kívűlről is bekenjük krémmel , megszórjuk csokireszelékkel, vagy csokit reszelhetünk rá.Hűtőbe tesszük dermedni.