Finom ízek varázsa

Sütemények és ételreceptek saját gyűjteménye

Tekert kalács fahéjjal

tekert_kalacs_fahejjal_11.jpg

Hozzávalók:

-50 dkg liszt

-2 dl tej

-5 dkg élesztő

-3 ek. tejföl

-3 ek. olaj

-1 tojás

-1 citrom reszelt héja

-1 ek. cukor

Töltelék:

-20 dkg margarin

-1 cs. örölt fahéj

-20 dkg porcukor

Elkészítés:

A tejet a cukorral meglangyosítom, és beleteszem az élesztőt. Legalább 15 percet hagyom, hogy a kovász elég jó legyen. A liszthez hozzáadom a tejfölt, olajat , tojássárgákat és a kovászt, ezt jól összedolgozom. Nem kell túl sokáig dagasztani, amikor már sima a tésztánk, megállhatunk. Nem kell keleszteni sem. 2 részre osztjuk a tésztát, mindegyiket téglalap alakúra nyújtjuk.  A margarint felolvasztjuk,mindegyik tésztalapunkat megkenjük vele, sorban. A fahéjat  összekeverjük porcukorral. A margarinnal megkent lapokat  fahéjas cukor keverékével hintsünk meg. A fahéj töltelék tetejére ecset segítségével locsoljunk az olvasztott margarinból. Nem kell, hogy mindenhová jusson, nem jó ha túl sokat teszünk rá. Ha ezzel megvagyunk, szorosan feltekerjük a tésztánkat. Margarinnal kikent tepsibe fektetjük a csikokat és összetekerjük a tésztát. A tetejét a maradék olvasztott margarinnal lekenjük. Betesszük a sütőbe, amit csak akkor kezdünk el melegíteni, előre nem kapcsoljuk be. Amíg a sütő bemelegszik, annyi idő elég neki a keléshez.  180 C fokon készre sütjük.

tekert_kalacs_fahejjal_16.jpg

tekert_kalacs_fahejjal_1.jpg

tekert_kalacs_fahejjal_4.jpg

tekert_kalacs_fahejjal_7.jpg

magyar_motivum.gif




Weblap látogatottság számláló:

Mai: 174
Tegnapi: 146
Heti: 958
Havi: 3 810
Össz.: 2 127 985

Látogatottság növelés
Oldal: 20.)Tekert kalács fahéjjal
Finom ízek varázsa - © 2008 - 2024 - ki-suti.hupont.hu

A HuPont.hu ingyen weboldal szerkesztő mindig ingyenes. A weboldal itt: Ingyen weboldal

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »