Tekert kalács fahéjjal
Hozzávalók:
-50 dkg liszt
-2 dl tej
-5 dkg élesztő
-3 ek. tejföl
-3 ek. olaj
-1 tojás
-1 citrom reszelt héja
-1 ek. cukor
Töltelék:
-20 dkg margarin
-1 cs. örölt fahéj
-20 dkg porcukor
Elkészítés:
A tejet a cukorral meglangyosítom, és beleteszem az élesztőt. Legalább 15 percet hagyom, hogy a kovász elég jó legyen. A liszthez hozzáadom a tejfölt, olajat , tojássárgákat és a kovászt, ezt jól összedolgozom. Nem kell túl sokáig dagasztani, amikor már sima a tésztánk, megállhatunk. Nem kell keleszteni sem. 2 részre osztjuk a tésztát, mindegyiket téglalap alakúra nyújtjuk. A margarint felolvasztjuk,mindegyik tésztalapunkat megkenjük vele, sorban. A fahéjat összekeverjük porcukorral. A margarinnal megkent lapokat fahéjas cukor keverékével hintsünk meg. A fahéj töltelék tetejére ecset segítségével locsoljunk az olvasztott margarinból. Nem kell, hogy mindenhová jusson, nem jó ha túl sokat teszünk rá. Ha ezzel megvagyunk, szorosan feltekerjük a tésztánkat. Margarinnal kikent tepsibe fektetjük a csikokat és összetekerjük a tésztát. A tetejét a maradék olvasztott margarinnal lekenjük. Betesszük a sütőbe, amit csak akkor kezdünk el melegíteni, előre nem kapcsoljuk be. Amíg a sütő bemelegszik, annyi idő elég neki a keléshez. 180 C fokon készre sütjük.