16.)Gyümölcstorta variáció Timi nyuszitól
Hozzávalók:
Tésztához:
6 tojásos vizes piskóta
-6 tojás
-6 ek. cukor
-6 ek. liszt
-6 ek. meleg víz
-1 cs. vaníliás cukor
-1/2 cs. sütőpor
Krémhez:
-1 l tej
-2 cs. vaníliás pudingpor
-6 ek. cukor
Díszítés:
-friss gyümölcsök
-bonbonetti
-1 cs. színtelen tortazselé
Elkészítés:
A már szokésos módon a piskótát torta formában megsütjük. Ha kihűlt, középen félbe vágjuk. A tejben a cukrot és a pudingot sűrű krémmé főzzük. Várjunk 2-3 percet, amíg egy kicsit hűl, és dolgozzunk vele. A tortaformába az alsó lapot visszatesszük, erre a krém felét ráöntjük. Szórtam rá feldarabolt gyümölcsöket, mivel volt otthon, ezért zselé kockákat is tettem bele. Ráhelyezzük a torta kalapját, és a maradék krémet ráöntjük, úgy, hogy a torta oldalára is jusson . Hagyjuk megdermedni. A tetejét tetszőlegesen díszítsük friss gyümölcsökkel. Az egészet öntsük le feloldott színtelen tortazselével. Várjuk meg, maíg az egész megdermed. Vegyük le a tortaformát és ragasszuk körbe bonbonettivel.
Csak annyit mondok: próbáljátok ki és megtudjátok mennyire finom..